2016. október 12., szerda

New workplace

Nos, itt ülök az új irodámban :)


A költözési procedúra a múlt kedden kezdődött és persze bőven nem ért még véget: még ma sem férünk hozzá a szerverünkhöz, le kell jelentenünk az új címet millió helyre és a ládák kétharmadából sem sikerült még kipakolni. Viszont net és telefon már van, és a három egybenyíló irodából mi vagyunk a legszerencsésebbek, már a költözés napján berendeztem, minden polcot összeszereltek a munkások, nem áll nálunk halomban semmi, és a saját meg persze a többiek asztalát is elnézve pikk-pakk belaktuk a helyiséget. Ezzel jár, ha a főnök Téged visz át magával irányítani a dolgokat :)


Pár szóban az előző irodáról: egy hosszú pult volt a központi könyvtár mélyföldszintjén, ami fölé ki volt ugyan írva, hogy Pécsi Tudományegyetem Karrier Iroda, de ez nagyjából senkit nem érdekelt. Úgy néztünk ki, mint egy információs pult és úgy is kezeltek minket. A helyzetet bonyolította, hogy mögöttünk volt egy másik hallgatói iroda, amivel természetesen mindenki összekevert minket, így a munkaidőnk jelentős százalékában az ő portaszolgálatukat voltunk kénytelenek ellátni. Emellett ugyanabban a nyílt térben van egy étterem is, így állandó alapzajban dolgoztunk, amit olykor megspékelt a kisebb-nagyobb tányér- és evőeszközcsörgés. Mindezt napi szinten megfűszerezték különböző kis közjátékok, amik egy részéről már olvashattatok... ami pár hétig-hónapig vicces volt, az bizony csakhamar idegőrlővé vált :) tavaly ilyenkor már felvillant a költözés lehetősége, de elúszott, idén viszont sikerült is eljutni idáig.

Az új helyünk két utcányira van az előzőtől, ami jó, mert a tanácsadásaink helyszíne maradt ugyanott (belső helyiségekben persze) és kell azért oda is átjárnunk olykor. Konkrétan a Rektori Hivatal épületében vagyunk, egy emeleten az Oktatási Igazgatósággal, ami alá tartozunk. Három egybenyíló irodára sikerült lecsapnunk, aminek megvannak az előnyei és a hátrányai is, de nekünk megfelel. A mi helyiségünk kissé keskeny, de szerencsére sikerült az eltervezett módon berendeznem, így egyáltalán nem szűkös, nagyon barátságos az egész :) két asztal L alakban van, itt ketten ülnek, egy pedig külön áll a falra merőlegesen, ez az enyém. Két és fél könyvespolc és néhány szék képezi még a berendezést, valamint mindannyiunknak van gurulós kis szekrénykéje az asztal alatt. Ablakok tekintetében a sarokhelyiség járt jól, de így is sokkal több mindannyiunknál a természetes fény, mint korábban.

Nagyon durva ez a csönd egyébként, szinte sok is, de már kezdem élvezni. És sok mást is: a saját asztalt, sőt, saját sarkot; a tiszta mosdót a folyosón; a gyönyörű épületet, aminek a lépcsőjén egyszerűen élvezet felsétálni; a normális, állítható fűtést, és hogy nem kell plusz pulóvert benntartanom, csak egy kényelmes topánkát. Alkalomadtán hozok képet is, nem azért, mert én alakítottam ki a helyiségünket, de nagyon király lett :)
Pénteken már át is vettem itt egy netes rendelést, szóval ja, otthon érzem magam, bár néhány apróság még elférne, hogy feldobja a kis zugomat.

Persze a munka fonalát nem könnyű felvenni, pláne szerver nélkül, úgyhogy eléggé el vagyok maradva, de az új, ideális körülmények között talán hamar be fogom hozni.


Kíváncsi vagyok, mi lesz a mókás irodai bejegyzésekkel,
jó visszaolvasni őket, de őszintén remélem, hogy meg fognak ritkulni :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése